Contact opnemen met sales

1. Aan de slag met Social Board

Social Board werkt voor een groot deel hetzelfde als Social Schools op schoolniveau, voor de meeste onderdelen kun je dus de bestaande handleidingen gebruiken op onze helpdesk. De verschillen leggen we je op deze pagina uit, zo ga je goed voorbereid aan de slag met Social Board!

Als we je toegang hebben gegeven als beheerder op Social Board vind je je bovenschoolse omgeving door op je naam in de bovenbalk te klikken; hier zie je nu ook je bovenschoolse omgeving terug.

Schermafbeelding 2019-02-04 om 14.38.17.png
 

Om je bovenschoolse omgeving te beheren kies je “Dashboard” in het hoofdmenu van je bovenschoolse omgeving:

Schermafbeelding 2019-02-04 om 14.47.06.png
 
 

2. Apps en Modules

Het aantal beschikbare apps & modules is iets kleiner dan voor een gewone school;  zo zijn zaken als absentiemeldingen, verlofaanvragen of oudergesprekken bovenschools niet beschikbaar.

Schermafbeelding 2019-02-04 om 14.33.47.png
 

3. Gebruikers

Bovenschools kun je geen leerlingen, ouders of medewerkers aanmaken. Wel kun je ze opzoeken in onderliggende scholen en toevoegen aan je bovenschoolse groepen.

Zo houd je het beheer van leerlingen op 1 plek, namelijk binnen de school. Wordt er op een school van je bestuur een nieuwe leerling/ouder/medewerker aangemaakt? Dan kun je deze automatisch vinden in Social Board.

Bovenschools kun je wel stafleden aanmaken voor medewerkers van het bestuursbureau.

Schermafbeelding+2019-02-04+om+14.34.02.jpg
 

4. Groepen

Standaard maken we 2 groepen aan in je bovenschoole omgeving:

  • Bovenschoolse hoofdgroep; deze heeft de naam van je stichting/bestuur en bevat alle medewerkers, ouders en leerlingen van de onderliggende scholen. Zo bereik je eenvoudig iedereen in je stichting.

  • Alle medewerkers; deze bevat alle medewerkers van onderliggende scholen. 

Let op: Controleer als we je Social Board hebben aangezet altijd even de instellingen voor deze groepen; zo voorkom je ongewenste situaties.

Je kunt verder zelf groepen aanmaken en deze vullen met stafleden of gebruikers uit de onderliggende scholen; denk bijvoorbeeld aan:

  • De GMR

  • Het directeurenoverleg

  • Plusklassen

  • De ICT’ers

  • De IB’ers

  • etc.

Schermafbeelding 2019-02-04 om 14.34.33.png
 

5. groepsinstellingen

Controleer voor je Social Board gaat gebruiken de instellingen van de automatische groepen en de groepen die je zelf hebt gemaakt. Klik in de groepenlijst op de naam van een groep om de instellingen te bekijken/wijzigen. Hieronder zie je de standaardinstellingen, maar misschien wil je hier wel van afwijken:

Schermafbeelding 2019-02-25 om 14.00.45.png
 

6. Wat zien stafleden en gebruikers van onderliggende scholen?

  • Gebruikers van onderliggende scholen krijgen bovenschoolse groepen te zien binnen hun bestaande school in een extra sectie “bovenschoolse groepen”; wel zo handig, zo houden ze alle communicatie binnen 1 omgeving:

Schermafbeelding 2019-02-04 om 14.51.53.png
 
  • Stafleden zien de bovenschoolse groepen waarvan ze lid zijn net als jij in de bovenschoolse omgeving:

 
 

7. Scholen toevoegen?

Wil je scholen toevoegen aan Social Board? Stuurt dan een berichtje naar support@socialschools.nl; we voegen de school graag voor je toe!

 

Succes met Social Board!

Succes met het verrijken van je communicatie met Social Board!
Heb je vragen? Bezoek onze helpdesk voor of stuur een bericht naar support@socialschools.nl!