Blog - Social Schools

Communicatie met ouders en het informeren van ouders is iets vanzelfsprekends. Wij proberen dit zo makkelijk mogelijk te maken voor leraren. Ons advies: informeer ouders en houd ze betrokken door iedere week één sociaal, één inhoudelijk en één praktisch bericht te delen.

  • Sociale communicatie
  • inhoudelijke communicatie
  • praktische communicatie

Laat ouders zien waar je aan werkt, dan weten ze waar ze de school en hun kind kunnen ondersteunen. Zo raken ouders betrokken door inzicht.


Leuke communicatie

iOS-Newpost-bezel.png

Met Social Schools laat je ouders ook het leukste plaatje van je klas zien. Er gebeuren op een dag voldoende bijzondere momentjes die de moeite waard zijn om te delen. Het is mooi als ouders het kind kunnen complimenteren met iets wat er op school is gebeurt. Niets fijners voor een kind dan een schouderklopje. In de praktijk zie je dat ook de leraar vaak bedankt worden voor het delen van een leuk moment met de ouders. 

"Cato praat nog niet zoveel thuis, door deze leuke foto's begrijp ik eindelijk wat ze me vandaag probeerde uit te leggen over de sportdag". 

 

 

 


Inhoudelijke communicatie

iOS-post-bezel.png

Inhoudelijke informatie laat zien waar jullie aan werken op school en in de klas. Bijvoorbeeld een filmpje van rekenen met Moffel & Pier of tips voor ouders waar ze thuis met hun kind aan kunnen oefenen. Natuurlijk moet je opletten dat ouders niet doorslaan in het oefenen. Daarnaast zijn tips hoe ze kunnen oefenen ook verstandig. Eddie Denessen, onderzoeker naar ouderbetrokkenheid zegt hierover het volgende:

Ouderbetrokkenheid thuis is effectiever dan ouderbetrokkenheid op school. 

Download en lees hier meer over het onderzoek van Eddie Denessen. 

 

 

 


Praktische communicatie

iOS-RSVP-bezel.png

Dit zijn berichten die niet zozeer leuk of inhoudelijk zijn maar praktisch voor jouw als leraar en de ouders. We hebben verschillende handige praktische communicatie tools zoals:

Wanneer zet je praktische communicatie in? Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig voor een uitje naar de dierentuin (intekenlijstje) of je wilt last minute laten weten dat het verstandig is om laarsjes mee te nemen voor de parkwandeling (pushbericht).

Zo willen we met Social Schools leraren, ouders en kinderen ondersteunen met waardevolle communicatie tools die bijdragen aan het leerproces en leerplezier van het kind.


Benieuwd naar de toegevoegde waarde voor jouw school of scholengemeenschap? Probeer het zelf via een vrijblijvend kosteloos testaccount.