Social Schools seminars: Modern en eigentijds onderwijs

20 april van 16:00 - 19:00 

Seats2Meet Utrecht CS

Wat is social Schools seminars?

Social Schools seminars brengt de wetenschap, gebruikerservaringen en innovaties samen. De sessies zijn kort, inspirerend en bieden nieuwe inzichten. De opzet is persoonlijk, kleinschalig en interactief. Verwacht toepasbare oplossingen en kennis waar je direct mee aan de slag kunt. Na afloop is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen onder het genot van een hapje en een drankje. De eerste editie was een succes. Lees ons blog voor een kleine terugblik. 

Social Schools Seminars: MOdern en eigentijds onderwijs

Met veel plezier nodigen we jullie uit voor de tweede editie van Social Schools Seminars. Dit keer organiseren we het seminar in samenwerking met onze nieuwe partner Cloudwise. Social Schools is een schoolcommunicatie platform en Cloudwise is ontwikkelaar van het 'COOL' platform en premier partner van Google Apps for Education. Sinds het begin van dit jaar is er een samenwerking gestart waarbij de eindgebruiker (de school en ouders) kunnen profiteren van een aantal handige integraties tussen beide systemen. 

 

Seats2meet (S2m) utrecht cs

Het seminar vindt plaats op de locatie van S2M op het Centraal Station Utrecht. De visie van S2M sluit erg aan op de visie van Social Schools. We zien er dan ook naar uit om het Seminar op deze inspirerende plek te organiseren. Voor geïnteresseerden wordt er tussen de breakoutsessies een kleine rondleiding verzorgt door het complex van Seats2Meet.  

Bij Seats2Meet (S2M) geloven we in mensen. We geloven dat we elkaar mogen ondersteunen binnen onze weg naar succes. We geloven in een leven lang leren en het delen van kennis. Daarom is alles wat we doen bij S2M erop gericht om mensen de mogelijkheid te geven zich te excelleren als individu en als professional.
— https://www.seats2meet.com/nl/about

Het programma 

15:45 - 16:00 Inloop met koffie, thee, water 

16:00 - 16:30 21st Century Learning Skills - Frank van den Oetelaar 

"De maatschappij om ons heen verandert in een kennis- en netwerksamenleving. Dat roept vragen op over hoe het onderwijs vorm en inhoud kan geven aan het ontwikkelen van competenties en/of vaardigheden die voor leerlingen en studenten van belang zijn om in deze nieuwe samenleving te kunnen leven, leren en werken: 21st century skills. In deze presentatie maken deelnemers kennis met de ontwikkeling van de kennissamenleving, 21st century skills en praktijkvoorbeelden van 21e eeuwse leerarrangementen."

16:30 - 17:00 Derek Laout - ICT coordinator Talent Primair en klant van Social Schools en Cloudwise 

"Hoe zit de week eruit van een school die zowel met Social Schools als Cloudwise werkt?" 

17:00 - 17:15 PAUZE

17:15 - 17:45 Na de pauze vinden er 2 breakout sessies plaats van 30 minuten. 

Breakoutsessie 1:  Productpresentatie van het Social Schools communicatieportaal. Wat zijn de mogelijkheden voor mijn school en hoe is de integratie met Cloudwise vormgegeven. Door Bert van ’t Land & Robert Korteland, oprichters van Social Schools. 

Breakoutsessie 2:  Productpresentatie van het COOL platform. Wat zijn de mogelijkheden van het COOL platform in combinatie met Google apps for education en hoe is de integratie met Social Schools vormgegeven.  Door Huig Ouwehand, directeur Cloudwise.

17:45 - 18:15 Tijd voor een hapje. We serveren een broodje met een stukje fruit en wat te drinken. Tijdens de pauze is er tevens een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen op de Seats2Meet-locatie en een korte toelichting op de visie en werkwijze van S2M. 

18:15 - 18:45 Na de rondleiding vinden er 2 breakout sessies plaats van 30 minuten.

Breakoutsessie 1:  Lancering van het digitaal kindportfolio op het Social Schools communicatieplatform. Wat zijn de mogelijkheden en hoe ziet dit eruit?  

Breakoutsessie 2: Google Chromebooks effectief inzetten in mijn school.

18:45 - 19:15 Afsluiting en netwerkmogelijkheid.

Inschrijven 

Aangezien we de bijeenkomsten persoonlijk, interactief en gratis willen houden is er ruimte voor 30 deelnemers. Schrijf je dus snel in als je erbij wilt zijn. 

Naam *
Naam
 

Komt u met de auto? 

Bekijk hier verdere details. Even naar beneden scrollen op de pagina. 

Komt u met het openbaar vervoer? 

Bekijk hier verdere details.