Keynote: Wordt binnenkort bekend gemaakt!

4 korte workshops: Oudercommunicatie, Schoolportfolio, Bovenschoolse kennisdeling, Schoolprofilering

22 februari 2017

09:00 - 11:30

Seats2Meet, Utrecht CS

Naam *
Naam
Mijn keuze voor breakout sessie 1 is:
Mijn keuze voor breakout sessie 2 is:

Introductie

Social Schools BV is een toonaangevende en snelgroeiende speler in het primair onderwijs. De scholen kennen ons van onze eigentijdse oudercommunicatie oplossing en schoolwebsites. Social Schools wordt door honderden scholen succesvol ingezet om ouders, leerkrachten en kinderen te laten samenwerken aan beter onderwijs. Ook voor het nieuwe schooljaar gaan we een sterke groei doormaken. We hebben er zin in! Het product ontwikkelt zich in hoog tempo. Dit in nauwe samenwerking met onze gebruikers en met kennispartner de Radboud Universiteit, onder begeleiding van Professor Eddie Denessen. 

Ontwikkelingen

Ook dit jaar lanceert Social Schools verschillende nieuwe ‘grote’ functionaliteiten. Een belangrijke nieuwe ontwikkeling voor 2016 is de module bovenschoolse kennisdeling, waarmee we de samenwerking tussen leerkrachten faciliteren binnen de Social Schools community. Verder lanceren we na 2 jaren van onderzoek en gesprekken met leerkrachten, ouders en kinderen (Tromgeroffel, Trompetten) het digitaal kind-portfolio. Het biedt kinderen een plek om hun talenten inzichtelijk te maken en nog veel meer. Leer hier meer over het portfolio: http://www.socialschools.nl/news/2016/7/7/samenwerken-aan-beter-onderwijs-het-leerlingportfolio

Seminar

We strijken wederom neer op de prachtige locatie ‘Seats2Meet’ op Utrecht Centraal Station. Social Schools Seminars biedt haar bezoekers in een korte tijd (2,5 uur) een mix van kennis, inspiratie en kansen. De Keynote speaker wordt binnenkort bekend gemaakt. Daarnaast zijn er 2 breakout-sessies waar bezoekers de keuze kunnen maken uit 2 workshops van 30 minuten. 

Breakout sessies

Tijdens de breakout sessies geven we deelnemers de mogelijkheid om meer te leren over de producten van Social Schools. De workshops worden geleid door het Social Schools team en gebruikers van Social Schools. Het zijn korte sessies van20-30 minuten. Je kunt de keuze maken uit: 

  • Schoolprofilering via de website en social media
  • Oudercommunicatie, waarom is het belangrijk en hoe ondersteunt Social Schools hierin
  • Een digitaal kindportfolio, hoe ziet de omgeving eruit en wat zijn de mogelijkheden
  • Bovenschoolse kennisdeling, hoe zorg ik ervoor dat leerkrachten kennis en kunde met elkaar delen binnen de school en de stichting?

Het programma 

08:45 - 09:00 Inloop met koffie, thee, water, muffins

09:00 - 09:45 KEYNOTE

10:00 - 10:30 1ste Ronde Breakoutsessies 

Breakoutsessie 1: Schoolprofilering via de website en social media, hoe doe ik dat met Social Schools?

Een mooie schoolwebsite met een krachtige boodschap is uw online visitekaartje. Het laat in 1 oogopslag de identiteit van uw school zien. Deze workshop is interessant voor scholen of besturen die zich aan het orienteren zijn op een nieuwe schoolwebsite. 

Breakoutsessie 2: Oudercommunicatie, waarom is het belangrijk en hoe ondersteund Social Schools hierin?

Tijdens deze breakoutsessie vindt er een product presentatie plaats van Social Schools. Verder hebben we Derek Laout uitgenodigd. Hij is directeur van de Meester Kremerschool. Tijdens een kort interview verteld hij over zijn ervaringen met Social Schools en krijgen deelnemers de mogelijkheid om vragen te stellen. 

10:30 - 11:00 2de Ronde Breakoutsessies

Breakoutsessie 1: Een digitaal kindportfolio, hoe werkt dat? 

Social Schools lanceert tijdens dit Seminar naar 2 jaren hard werken het Digitaal Kindportfolio. Een plek waar de leerling, ouders en de leerkracht samenwerken aan leerdoelen en reflecteren. Een plek waar de leerling kan laten zien wat die leuk vindt, waar die trots op is, wat die goed kan! Benieuwd naar de mogelijkheden van een portfolio?

Breakoutsessie 2: Bovenschoolse kennisdeling en samenwerking?

Hoe mooi zou het zijn als leerkrachten bovenschools onderling kennis delen over bijvoorbeeld ADHD in de klas, hoe om te gaan met terrorisme, gepersonaliseerd leren? Er is zoveel collectieve kennis die het waard is om gedeeld te worden. Stap 1 is dat je deze omgeving creëert en dat deze simpel en toegankelijk is in gebruik. Benieuwd naar de mogelijkheden? 

11:00 - 12:00 Afsluiting en netwerkmogelijkheid met een broodje en sapje/drankje 

Inschrijven 

Aangezien we de bijeenkomsten persoonlijk, interactief en gratis willen houden is er ruimte voor 30 deelnemers. Schrijf je dus snel in als je erbij wilt zijn. Let op! Maximaal 2 deelnemers per school. 

Naam *
Naam
 

Komt u met de auto? 

Bekijk hier verdere details. Even naar beneden scrollen op de pagina. 

Komt u met het openbaar vervoer? 

Bekijk hier verdere details.