Contact opnemen met sales
Oudergesprekken inplannen

Oudergesprekken inplannen

Oudergesprekken inplannen is altijd lastig. Kinderen moeten briefjes geven aan ouders of ouders moeten intekenen op school. Met Social Schools kan je eenvoudig online oudergesprekken in plannen en ben je binnen 5 minuten klaar!

Je maakt de oudergesprekken aan in drie simpele stappen.

  1. Je selecteert de leerlingen die je wilt bespreken.
  2. Geef aan hoelang de gesprekken moeten duren
  3. Maak de tijdsblokken aan, zo kunnen ouders zelf aangeven wanneer zij de tijd hebben om je te spreken.

    Lees hier precies hoe je een oudergesprek aanmaakt.

Als de planning is aangemaakt ontvangen de ouders een email waarin ze zelf een tijd kunnen selecteren. Hebben de ouders nog geen tijden aangevinkt?  Stuur dan een herinnering naar de ouders, of wijs zelf de tijden toe aan de ouders. 

Als iedereen een tijd heeft aangevinkt kan je de planning downloaden

Succes!

Het Social Schools team,
 

Je profiel op Social Schools bijwerken

Je profiel op Social Schools bijwerken

Nu je Social Schools al een tijdje gebruikt is het belangrijk om je profiel op Social Schools te optimaliseren. Het wordt door veel ouders en leerkrachten als handig ervaren als het e-mail adres en eventueel het telefoonnummer zichtbaar is voor anderen. Zo kan je elkaar vinden als je elkaar nodig hebt. 

Hoe werkt de kalender?

Hoe werkt de kalender?

Met de kalender op Social Schools informeer je ouders snel en eenvoudig. Alle belangrijke kalenderitems op een plek. Ouders kunnen eenvoudig thuis op hun smartphone zien wat er komende tijd gaat gebeuren in de klas of wanneer de vakantie begint. Voor jou en de ouders wel zo gemakkelijk. 

Social Schools berichten

Social Schools berichten

Wist je dat scholen elke week gemiddeld 20 updates op Social School plaatsen? Hartstikke goed, daar zijn de ouders (en kinderen) blij mee. Daarom willen wij nog een keer uitleggen hoe je een bericht op verschillende manieren kan verrijken zodat elk bericht dat je plaatst een optimaal effect heeft in de communicatie richting ouders.

Blijf je collega's motiveren

Blijf je collega's motiveren

Na de implementatie ben je als school er helemaal klaar voor! Jullie gaan communiceren via Social Schools. We adviseren de leerkrachten tijden een workshop om per week een inhoudelijk, een leuk en praktisch bericht te delen.

De support pagina

De support pagina

Vragen over hoe je ouders kan koppelen,heb je problemen met inloggen of een andere vraag? Geen paniek, alle antwoorden vind je op de support pagina, toch een ander probleem gevonden waar wij nog geen antwoord op hebben? Vraag het dan aan de helpdesk en wij helpen u zo snel mogelijk.

Nog een keer iedereen uitnodigen

Nog een keer iedereen uitnodigen

Om van Social Schools aan actief platform te maken, moeten de ouders natuurlijk ook meedoen!
Als je een import gedaan hebt van een CSV-bestand in Social Schools hebben alle ouders een e-mail ontvangen met een activatielink.

De Social Schools reis

De Social Schools reis

Social Schools is het ideale communicatie platform wat ouderbetrokkenheid vergroot. Met simpele items zoals het delen van berichten, het aanmaken van een kalender en het inplannen van oudergesprekken, dit allemaal en meer beschikbaar op één platform: Social Schools.