Contact opnemen met sales
 
Schermafbeelding 2018-11-23 om 08.03.35.png

Stap 4 - Direct na de upgrade

Wanneer de upgrade voltooid is, ontvang je van ons bericht. Voer daarna de onderstaande stappen zo snel mogelijk uit zodat je helemaal klaar bent!


 

1. controleer de instellingen in het dashboard

Het is altijd goed om te controleren wat wij aan bestaande data hebben overgezet. Loop daarom voor de zekerheid een aantal zaken na:

  • Schoolinstellingen; staat alles inderdaad zoals je dat wilt;

  • Apps en modules; idem;

  • Groepen; pas indien gewenst de instellingen van groepen aan of verander lidmaatschappen.

  • Gebruikers; controleer voor de zekerheid of alle collega's toegang hebben en aan de juiste groepen zijn gekoppeld;

  • etc.

Het is belangrijk om dit zorgvuldig te doen. Vanaf nu is dit de actuele indeling van jullie school. In stap 1 vind je de extra uitleg in video.

 

2. Doe een EDEX import in de nieuwe omgeving

Let op: Maakt je school gebruik van een automatische koppeling met ESIS of Dotcomschool? Stel dan de koppeling opnieuw in en sla de rest van deze stap over.

Nu de nieuwe omgeving gereed is en de data is overgezet moet de leerlinginformatie worden bijgewerkt. Hiervoor wordt een actueel EDEX-bestand ingelezen.

Als er niet veel tijd tussen stap 4 en 5 zit, kun je er vanuit gaan dat nagenoeg alle data klopt.

 

3. Pas de Inlogknop/newsfeed op je schoolwebsite aan

Als je gebruikt maakt van een inlogknop op de schoolwebsite om ouders makkelijk vanaf de schoolwebsite te laten inloggen in Social Schools moet de link hierachter worden omgezet van https://{schoolnaam}.socialschools.nl naar https://app.socialschools.eu

Maak je gebruik van een Social Website met een newsfeed of agenda? Pas deze dan aan zodat het nieuws uit Social Schools 3.0 getoond wordt! Bekijk de handleiding

 

Je bent helemaal klaar!

Je hebt de lancering gecontroleerd en kunt weer jaren vooruit. De verhuisde gebruikers van je school ontvangen al direct de berichten via de mail; vraag ze om ook de Social Schools 3.0 mobiele apps te installeren om pushmeldingen te kunnen ontvangen.

De ‘oude’ omgeving blijft tot 31 juli 2019 beschikbaar voor het downloaden van foto’s en bestanden.

celebration.jpeg

Meer leren?

  • Ben je benieuwd naar de doorontwikkeling? Bekijk hier de roadmap.