Binnenkort lanceren we ons nieuwe platform; Social Schools 3.0 noemen we het! Op de pagina "Voordelen voor digiDUIF gebruikers" legden we je al uit wat de belangrijkste nieuwe mogelijkheden en verbeteringen zijn van de nieuwe app.

In onze FAQ vind je de veelgestelde vragen over de nieuwe app.

Met de nieuwe app krijgen sommige functionaliteiten ook een ander plekje, of werken ze net even anders. Daarom leggen we je graag uit wat de belangrijkste veranderingen zijn.

 

Veranderingen voor...

 

Veranderingen voor ouders / verzorgers

 

Binnenkort komt de nieuwe digiDUIF app er aan! Deze gaat “Social Schools 3.0” heten en bevat de volgende nieuwe mogelijkheden:

  • Berichten in een aantrekkelijk, interactief jasje
  • Eenvoudiger reageren op berichten of contact opnemen met school
  • Groepspagina’s in de app - alle informatie van de klas van je kind op 1 plek

In de onderstaande teksten en video's laten we je zien wat je kunt verwachten, lees snel verder!


Screen Shot 2018-05-14 at 11.42.04.png

Wat moet ik doen?

Voorlopig niets!

  • Zodra je school de nieuwe app gaat gebruiken ontvang je een melding in de oude app en/of op de computer met een link naar de nieuwe (web)app. 
  • Tot die tijd gebruik je gewoon nog de digiDUIF app. 
  • Inloggen in de nieuwe app kan met je bestaande account!

De nieuwe app in vogelvlucht

De nieuwe app is anders dan je gewend bent. Daarom laten we je in de video hiernaast graag in 2 minuten zien hoe de nieuwe app werkt voor jou als ouder.


video-coming-soon.png

GroepsBerichten in een nieuw jasje

Groepsberichten ontvang je voortaan in een nieuw jasje; we begrijpen dat het even wennen kan zijn, maar uiteindelijk scheelt het op deze manier een boel heen-en-weer klikken 


Systeemberichten worden "meldingen"

Automatisch gegenereerde berichten ontvang je niet meer via "berichten" maar via meldingen. 


Contact met school wordt gesprekken

Contact met school neem je voortaan op via gesprekken. Als deze mogelijkheid gebruikt wordt door de school heb je hier alle gesprekken met je leerkrachten overzichtelijk bij elkaar. Via de pagina van je groep start je snel een gesprek met een leerkracht.

Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg.


Alle content gescheiden per school

Heb je kinderen op meerdere scholen? Dan houd je de inhoud per school voortaan netjes gescheiden. Natuurlijk zie je wel makkelijk of er nieuwe berichten of gesprekken zijn in je andere scholen.


 

Veranderingen voor leerkrachten

 

Binnenkort komt de nieuwe digiDUIF app er aan! Deze gaat “Social Schools 3.0” heten en bevat veel verbeteringen, maar ook een aantal veranderingen. In de onderstaande video's leggen we je uit wat de belangrijkste veranderingen zijn:


Screen Shot 2018-05-14 at 11.48.32.png

WAT MOET IK DOEN?

Voorlopig niets! Het kan zijn dat de schoolbeheerder je in een proefperiode al toegang geeft tot de nieuwe app. Voor de oudercommunicatie gebruik je dan echter nog steeds de digiDUIF app.

  • Zodra je school de nieuwe app echt gaat gebruiken ontvang je een melding in de oude app en/of op de computer met een link naar de nieuwe (web)app. 
  • Tot die tijd gebruik je gewoon nog de digiDUIF app. 
  • Inloggen in de nieuwe app kan met je bestaande account!

video-coming-soon.png

Nieuwe indeling hoofdmenu

Het aantal menu-items is kleiner geworden, en functionaliteiten zijn voortaan anders gegroepeerd in het hoofdmenu.

Zo vind je als leerkracht alles rondom een leerling (absenties, gekoppelde ouders, etc.) in het menu-item “mijn leerlingen”. Alles rondom je groepen (foto-albums, groepsberichten, contacten, groepsagenda etc.) vind je juist bij “mijn groepen”.

Zo hopen we dat je sneller kunt vinden wat je nodig hebt.


Berichten wordt "groepsberichten" en "gesprekken"

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn groepsberichten helemaal gericht op het informeren van groepen; deel makkelijk een bericht met foto’s, video’s of bestanden met je groepen. Pin belangrijke berichten zodat ouders ze later makkelijk terug kunnen vinden. Groepsberichten zijn daarnaast goed doorzoekbaar en altijd terug te vinden via de groepspagina.

Gesprekken zijn juist bedoeld om 1-1 of in kleinere groepen te communiceren. Gesprekken zijn helemaal gericht op snel en overzichtelijk berichten sturen naar kleine groepjes ouders of collega's. 


Contacten vind je voortaan in je groepspagina’s

Het hoofdmenu-onderdeel "contacten" verdwijnt; maar via groepspagina's vind je altijd makkelijk contactgegevens van de leden van jouw groepen.


Foto-albums en Documenten deel je voortaan via “mijn groepen”

Wil je een foto-album of documenten delen met je groep? Dit doe je voortaan via een groepsbericht. 

 

Veranderingen voor beheerders

 

Hoofdmenu anders gegroepeerd

Als beheerder van een school vind je voortaan alles rondom het beheer van je school (groepen maken/beheren, actieve functies kiezen, gebruikers beheren) in de optie “schoolbeheer”.

Als administratie heb je toegang tot een aantal administratieve functies in het schoolbeheer.


video-coming-soon.png

Jaargroepen en groepen wordt groepen

Er is geen onderscheid meer tussen jaargroepen en groepen; er zijn alleen nog groepen. Wel zo simpel. Groepen zijn nog steeds eenvoudig samen te stellen aan de hand van je administratie.


Functieprofielen wordt “extra rechten”

Wilde je een gebruiker extra rechten geven op een bepaalde groep, dan deed je dit via functieprofielen. Dit gaat straks anders! Bij iedere groep kun je bepaalde gebruikers extra rechten geven; je doet dit vanuit de groep zelf, in plaats van via “functieprofielen”.