Contact opnemen met sales Blog - Social Schools

Schoolwebsites ondergeschoven kindjes

Zodra wij in contact komen met een school of stichting dan kijken wij uiteraard ook naar de schoolwebsite. Schoolwebsites horen een afspiegeling te zijn van de normen en waarden waar een school voor staat.

Met het Social Schools informeer je bestaande ouders, met de schoolwebsite informeer je potentiële nieuwe ouders. 

Met de schoolwebsite wil je je als school profileren. Dat doe je niet alleen door je boodschap zo helder mogelijk weer te geven en door kleuren te gebruiken die passen bij de school,  maar ook door rekening te houden met de wensen van Google. Uiteraard is het ook heel belangrijk dat het CMS (het systeem achter de website) niet ingewikkeld is en de school ICT-er hier snel zijn of haar weg in kan vinden. 

Het CMS van Social Schools

Voor al deze wensen is het CMS van Social Schools het ideale systeem. Social Schools zet voor de school de website met het gewenste theme klaar. Nadat je toegang hebt gekregen kun je zelf aan de slag met pagina's aanmaken, het toevoegen van het logo, het toevoegen van tekst, afbeeldingen en video's, het maken van links naar andere pagina's en uiteraard het theme van de schoolwebsite aanpassen naar de kleuren van de school.

Online zichtbaarheid van de schoolwebsite

Iedere pagina beschikt over zoekmachine optimalisatie velden die ingevuld kunnen worden om de positie binnen Google te verbeteren. Ook staat het Social Schools-team tot je beschikking om je advies te geven over de profilering van jouw school. Wij geven workshops aan scholen die wegwijs gemaakt willen worden in het vergroten van de online zichtbaarheid van de schoolwebsite en hoe deze een visitekaartje wordt van jouw school. Tijdens de workshop vertellen we ook wat 'responsiveness' inhoudt. Belangrijk voor een website om goed getoond te worden in Google. Uiteraard voldoet ons CMS aan deze voorwaarden. 

Klinkt ingewikkeld? Dat is het niet!

We hebben voor deze blog niet voor niets een afbeelding gekozen van een web dat niet is onderhouden en daardoor minder effectief zal werken. Verouderde informatie op de website of links die niet werken, kunnen tot gevolg hebben dat bezoekers - ouders van potentiële nieuwe leerlingen - wegklikken.  

Regelmatig horen wij van schooldirecteuren dat de website een terugkerend onderwerp is bij vergaderingen. Want wie is verantwoordelijk voor het aanleveren van teksten en afbeeldingen. En wanneer er gevraagd wordt wanneer de website voor het laatst voorzien is van een software update weet niemand het antwoord. 

Dit soort vraagstukken zijn direct opgelost met het CMS van Social Schools.

  • Ten eerste verzorgen wij de updates. Het CMS wordt onderhouden en regelmatig voorzien van updates. Op deze manier zal de software van de website dus nooit verouderen en compatible blijven met webbrowsers.
  • Ten tweede biedt het CMS van Social Schools voor leerkrachten een groot voordeel. Het Social Schools communicatieplatform wordt standaard getoond op de homepage van de schoolwebsite. Leerkrachten maken in Social Schools een bericht aan en kunnen deze met één druk op de knop ook publiceren naar de schoolwebsite. Dit zorgt ervoor dat de homepage altijd up-to-date is en website bezoekers direct zien welke activiteiten op school plaatsvinden. 
  • Ten derde staat ons team altijd tot jullie beschikking voor vragen en voor ondersteuning bij het vormgeven bij de website.

Is de website ingericht dan is het maken van wijzigingen zeer eenvoudig. Bekijk de onderstaande demo video om te zien dat je slechts hoeft in te loggen en dan dubbel klikt op het website onderdeel dat je wilt wijzigen. Hier heb je geen kennis van CMS-en voor nodig!

Klinkt duur? Dat is het niet!

We bieden onze eigen gebruiksvriendelijk CMS waarin de berichtenstroom geïntegreerd is aan voor €350,- per jaar. Dit is inclusief software updates en nieuwe functionaliteiten die wij door het jaar heen implementeren. 


Zelf ervaren?

In slecht 20 minuten presenteren wij de mogelijkheden
met het Social Schools CMS voor jouw schoolwebsite! 

Naam *
Naam