Contact opnemen met sales Blog - Social Schools

Faciliteer ouders met Social Schools en ervaar als school wat je daar voor terugkrijgt

Als school wil je graag de ouders betrekken bij het onderwijs. In een eerdere blog gaven we al aan dat wij ook adviseren om als school betrokken te zijn bij de thuissituatie. Een onderdeel hiervan is om ouders handvaten aan te rijken om onderling te communiceren. 

Met Social Schools gaat dit heel eenvoudig. Je maakt een aparte subgroep aan bij de groep van de desbetreffende klas, je geeft ouders toegang en zij kunnen samen communiceren binnen deze groep. 

In het onderstaande voorbeeld vragen ouders met een kindje met ADHD of er ouders zijn die hierover met hen in dialoog zouden willen gaan om ervaringen te delen en zo van elkaar te leren. Als school kun je ouders hierin faciliteren en hen een eigen groep geven. 

Ga een stapje verder

Als school kun je nog verder gaan in je service. Bied ouders met kinderen met bijvoorbeeld een rugzakje de mogelijkheid om ook externe contactpersonen toegang te geven tot een specifieke groep voor hun kind. Social Schools is multidisplinair inzetbaar. 

Uiteraard kan er voor een ouderraad en de medezeggenschapsraad ook een eigen groep worden aangemaakt.

Standaard ook goed

Social Schools is er standaard op gericht om ouders te informeren over wat er tijdens schooltijd gebeurd. Uiteraard is het de rol van leerkrachten om berichten te delen die hieraan bijdragen. Ouders genieten van foto's van hun kinderen tijdens schoolactiviteiten, maar willen ook graag inhoudelijke informatie. Uit ervaring weten wij dat ouders blij zijn met informatie over toetsen die eraan zitten te komen, weektaken die gemaakt zijn en inzicht willen hebben in activiteiten die eraan zitten te komen, waar de agenda in Social Schools zich goed voor leent. 

Begin als school met de standaard en als iedereen bekend is met het communicatieplatform kan je als school de ouders verder gaan faciliteren met eigen groepen. 

Gemak

Hoe uitgebreid je als school Socias Schools in gaat zitten is helemaal aan de school. Je meekt het met dit communicatieplatform voor ouders in ieder geval heel laagdrempelig om informatie te verkrijgen en te geven. Ouders hoeven enkel in te loggen in de app op hun telefoon, ongeacht tijd en locatie (wanneer zij bij het schoolplein staan te wachten, 's avonds op de bank, tijdens de lunch, op het station, ...) en ze kunnen de informatie van school lezen. Is er een urgente situatie op school dan ontvangen zij een pushbericht op hun telefoon. Dit geeft ouders vertrouwen dat ze altijd geïnformeerd zijn. En wij weten ...

Geïnformeerde ouders zijn betrokken ouders! 


Iedere school heeft de mogelijkheid een eigen testomgeving aan te maken voor de school. Wij geven er de voorkeur aan om eerst een webinar te geven, specifiek voor jouw school. In slechts 20 minuten krijg je volledig inzicht in wat Social Schools voor jouw school kan betekenen. En we beloven je dat dat veel is!