Contact opnemen met sales Blog - Social Schools

De Schoolkalender

Een schoolkalender is belangrijk. Zo weten ouders wat er wanneer gebeurt. Maar een statische kalender op een schoolwebsite wordt niet altijd goed gevonden, althans dat krijgen we te horen van veel leraren en ouders. Zodoende integreert de kalender van Social Schools naadloos met de kalender van je mobiele telefoon en Google of Microsoft kalender. Dit is ideaal voor zowel leraren als ouders en zorgt ervoor dat schoolkalender items altijd makkelijk zijn in te zien. 

De Social Schools kalender heeft nog een aantal handige functionaliteiten die goed worden ontvangen door ouders en leraren. Die lichten we hieronder graag wat verder toe. 

Wat maakt de Social Schools kalender handig?

1. Het aangemaakte kalenderitem wordt automatisch onderdeel van de wekelijkse nieuwsbrief. In de nieuwsbrief ontvangen ouders een overzicht van de kalenderitems die komende week plaatsvinden. Dat is handig, altijd even een laatste update. 

2. De interactiviteit zie je ook terug in de mogelijkheid om je in te schrijven voor een kalenderitem. Dan wordt het een intekenlijstje. Wie wil er mee naar het bos volgende week woensdag? 

3. Ouders kunnen kalenderitems toevoegen aan hun mobiele kalender via de mobiele apps. Zo integreer je Social Schools eenvoudig met de mobiele kalender van je smartphone. 

4. Het is ook mogelijk om de volledige schoolagenda met 1 druk op de knop toe te voegen aan je Outlook of Google kalender via de webapp. Lees hier hoe dit werkt.

5. Wil je zeker weten dat ouders een kalenderitem niet missen. Verstuur het als een pushbericht. Een pushbericht verschijnt als push op je mobiel en wordt verstuurd als e-mail. Als je het dan nog mist...  

6. Kalenderitems worden automatisch onderdeel van de gepersonaliseerde kalender binnen de Social Schools app. Iedereen heeft zo binnen Social Schools een eigen kalender. 

Tip

Zorg ervoor dat je voordat je Social Schools actief gaat inzetten richting de ouders de volledige schoolkalender in Social Schools hebt geplaatst. Dan hebben alle ouders in Social Schools een gepersonaliseerde schoolkalender voor het hele jaar. Het is een kleine voorinvestering waar je de rest van het jaar veel plezier van hebt. 

Benieuwd?

Schrijf je in voor een online demo van 20 minuten. Dan laten we je alle mogelijkheden zien.