Contact opnemen met sales Blog - Social Schools

Productupdate januari 2016

We beginnen het nieuwe jaar goed, met een grote update van Social Schools. In deze update zijn een aantal van de meest gehoorde verbeteringen meegenomen.

 

RECHTEN VAN MEERDERE LEDEN TEGELIJK WIJZIGEN

Je kunt nu de rechten van meerdere leden tegelijk wijzigen. Wel zo handig als je bijvoorbeeld besluit dat het tijd wordt om de ouders ook rechten te geven om berichten te plaatsen. In de ledenlijst van je groep kun je nu eenvoudig een selectie van leden maken en hun rechten wijzigen.

 

BERICHT IN MEERDERE GROEPEN TEGELIJK PLAATSEN

Als je rechten hebt op meerdere groepen, verschijnt er nu een knop in de bovenbalk van Social Schools waarmee je in meerdere groepen tegelijk een bericht kunt plaatsen. Selecteer de groepen, schrijf het bericht en het wordt geplaatst in alle geselecteerde groepen. Zo hoef je niet 3 aparte berichten meer te schrijven.
Voorlopig is deze functionaliteit nog alleen in de webapp beschikbaar

 

SCHOOL ALS AFZENDER VAN EMAILS UIT SOCIAL SCHOOLS

Langzaam maar zeker zullen de emails die we vanuit Social Schools versturen verstuurd worden uit naam van de school. De afzender is dan bijvoorbeeld "De Zonnebloem" in plaats van "Social Schools". Zo hopen we dat ouders sneller geneigd zijn de berichten te vertrouwen en te lezen. We beginnen met de nieuwsbrief en de uitnodiginsmails, maar langzaam maar zeker zullen alle mails met de school als afzender gestuurd gaan worden. 

 

EXTRA RECHT - LEZEN, REAGEREN EN LIKEN

Er is een nieuw recht geintroduceerd: lezen reageren en liken. Dit recht valt tussen het alleen-lezen en member recht. Zo kun je gebruikers bijvoorbeeld wel het recht geven om te reageren of berichten leuk te vinden, zonder dat ze ook direct berichten kunnen plaatsen.

 

En verder

  • Schoolbeheerders kunnen nu berichten van alle medewerkers aanpassen
  • De interactie voor het wijzigen en draaien van profielfoto's is verbeterd
  • Ouders kunnen nu vanuit de tab "ouders" gekoppeld worden aan leerlingen. Je hoeft niet meer eerst naar de lijst met leerlingen.
  • Verbeteringen aan de interactie van video-upload, en video-grootte tot 1GB
  • Rechten kunnen nu direct bij een verzoek tot lidmaatschap worden ingesteld.

Meer informatie over deze release vind je in onze release notes. Bezoek ook onze helpdesk om te zien hoe je deze functionaliteiten het best kunt gebruiken.