Contact opnemen met sales Blog - Social Schools

Om te zien of je website echt werkt en de bezoeker goed kan omgaan met je website is het van belang om te kunnen zien hoeveel bezoekers je website heeft en waar ze op je website kijken. In dit stappenplan wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het verkeer op je Social Schools website kunt meten.

Stap 1: Maak een account aan

Ga naar aanmelden bij Google Analytics en druk op aanmelden. Vul vervolgens de velden op deze pagina in. Wanneer je aanmelding compleet is ontvang je een trackingscode.

Stap 2: Voeg de trackingscode toe aan de schoolwebsite

Ga vervolgens naar je schoolwebsite en login in het CMS. Klik vervolgens op structuur en scroll  naar de placeholder: Google Analytics, deze staat helemaal onderaan de pagina. Voeg vervolgens de plugin Google Analytics Plugin toe door op het plusje te drukken naast de titel van de placeholder. Er opent nu een scherm waar je de schoolnaam kan invullen en je Google Analytics Code voor jouw schoolwebsite.

Placeholder: Google Analytics

Placeholder: Google Analytics

Vul de schoolnaam in en de Google Analytics Code

Vul de schoolnaam in en de Google Analytics Code

Stap 3: Begin met tracken van het verkeer

Leer meer over je bezoekers! In een paar uur zal je gegevens over je dataverkeer op je website kunnen inzien.