Werken in het onderwijs is prachtig. Leerkrachten leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Je ziet kinderen niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk groeien. Er zijn maar weinig beroepsgroepen waarbij dit zo nadrukkelijk het geval is. Maar het leven van een leerkracht is vaak ook druk…heel erg druk. Hier bij Social Schools doen we ons best om het leven van de leraar iets minder druk te maken. Hoe we dat doen? Dat lees je hieronder.

Het onderwijs is de twijfelachtige eer om koploper te zijn als het gaat om stressvolle banen. Eigenlijk is dat al jaren zo en de roep om een structurele oplossing bereikt zo langzamerhand haar climax. Vaak is het niet eens het lesgeven dat stress oplevert, maar alle administratieve taken daaromheen. Dat makkelijker maken zou al een stukje schelen. En iets meer lucht geven. De communicatieplatformen van Social Schools zijn ontwikkeld om te faciliteren in tijdbesparing én goede communicatie. Twee vliegen in één klap. Want wist je dat:

1. Alle informatie overzichtelijk op één plek te vinden is?
Informatie over leerlingen verspreid op verschillende plekken? Dat is verleden tijd met Social Schools. De contactgegevens van alle leerlingen staan namelijk op één plek. Lekker centraal dus, en dat is wel zo handig. Voor als er onverhoopt een aantal ouders gebeld of geappt moeten worden.

De ontwikkelingen van een leerling zijn bij te houden en te bundelen in het Portfolio. De hele schooltijd. Leraren kunnen de verschillende portfolio’s makkelijk beheren vanaf één plek. Uiteraard allemaal in een goed beveiligde en besloten omgeving.  

2. Informeren heel makkelijk gaat?
Een belangrijke mededeling? Eentje die geldt voor alle leerlingen en ouders? Of foto’s van het bezoek van Sinterklaas aan de school delen? Dat gaat heel makkelijk. En met maar 1 druk op de knop staat het bericht op alle gewenste kanalen. De inspanning is minimaal, maar het bereik is maximaal.  Binnen de School App kunnen ook makkelijk 1-op-1 gesprekken met ouders gevoerd worden. Of start een groepsgesprek met meerdere ouders. En ook handig: er kunnen groepsagenda’s aangemaakt worden met intekenlijsten. Bijvoorbeeld voor de 10 minuten gesprekken.

3. Ouders een stukje werk overnemen?
Werk overnemen klinkt misschien een beetje zwaar, maar hierboven heb je kunnen lezen dat er groepsagenda’s aangemaakt kunnen worden door de leerkracht. Ouders kunnen vervolgens zelf aangeven welk tijdstip hun het beste uitkomt. Minder tijd en moeite dus voor de leraar. Maar er is meer…ouders kunnen hun kind bijvoorbeeld ook zelf absent melden. De leraar ontvangt een melding en ziet meteen de reden van absentie. Daarnaast is het is voor ouders vaak ook makkelijker om input te geven als er bijvoorbeeld een groepsbericht met een vraag komt. De krachten van ouders en school worden op deze manier gebundeld.

 Dit zijn natuurlijk zomaar een aantal voorbeelden over de tijdbesparing die werken met Social Schools oplevert. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar daar vertellen we graag meer over in een persoonlijk gesprek. Feit is dat met de apps van Social Schools veel beter zichtbaar is wat er allemaal gebeurt op school. De afstand tussen school en ouder wordt kleiner. Het is voor school snel en makkelijk om via de website en app van Social Schools te communiceren. Ouders ervaren minder een drempel om te reageren of om met ideeën te komen. Door de zichtbaarheid ontstaat vaak meer begrip voor situaties en omstandigheden. De betrokkenheid is simpelweg hoger. En die betrokkenheid is soms net wat een leraar nodig heeft om beter om te gaan met werkdruk.

Comment