Blog - Social Schools
 

Het lerarentekort in het primair onderwijs wordt een steeds groter probleem, met name in de grote steden. Dit maakt het voor scholen en stichtingen dan ook steeds lastiger om openstaande vacatures in te vullen. Online zichtbaarheid en vindbaarheid kan hier enorm in bijdragen. Daarom hebben wij in samenwerking met een aantal grote schoolbesturen de vacaturebank ontwikkeld. Met de vacaturebank plaats je eenvoudig nieuwe vacatures op je website. Benieuwd wat onze vacaturebank nog meer te bieden heeft?

de juiste vacature eenvoudig gevonden

Via de vacaturebank kun je als werkzoekende met handige filters eenvoudig een geschikte vacature vinden. Zo kan kan er gefilterd worden op bijvoorbeeld plaats, functie, dienstverband en uren. Ook kan er gefilterd worden op het schooljaar waarin de baan van start zal gaan. Zo vind je snel de voor jou relevante vacatures.

Automatiseer je wervingsproces

Zodra iemand zich inschrijft op een sollicitatie ontvangt de school en/of stichting een e-mail met details van de sollicitant. Ook de sollicitant ontvangt direct een automatische bevestigingsmail. De bevestigingsmail kan volledig worden gepersonaliseerd. Hetzelfde geldt voor afwijzing-mails. Dit zorgt voor snelle interactie en duidelijkheid. Daarnaast krijgt de sollicitant een professionele indruk van de organisatie. Niets is zo frustrerend als geen of een veel te late reactie. Natuurlijk zorgen de geautomatiseerde e-mails ook voor tijdbesparing. Wel zo handig als je al druk genoeg bent.

OVerzicht van alle sollicitanten

Daarnaast is er in de vacaturebank per vacature een overzicht te zien van alle kandidaten die hebben gesolliciteerd. In dit overzicht kan je snel geschikte kandidaten uitfilteren en creëer je makkelijk een shortlist.

WerkenBij website of geïntegreerd in eigen website

De vacaturebank is te integreren in je huidige Social Website. Het is een plugin die kan worden geactiveerd. Het is ook mogelijk om een volledige website op te zetten gericht op vacatures. Steeds meer besturen slaan deze weg in. De site krijgt dan een eigen URL www.werkenbijschoolXX.nl De keuze is aan jou.

Volledig in je huisstijl

De vacaturebank is geheel in de huisstijl van je school of stichting in te richten. Zo komt de identiteit van de school en/of stichting goed naar voren tijdens het online wervingsproces.

Bekijk hier een voorbeeld van de vacaturebank van Stichting Laurentius:

https://www.laurentiusstichting.nl/werken-bij/vacatures/year/2019-2020/

 

Geïnteresseerd in de vacaturebank?

Neem dan via onderstaande contact op voor meer informatie of een offerte op maat.