We staan allemaal onder druk door de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus. De kans zit erin dat het kabinet vandaag besluit dat maandag alle scholen dicht blijven. Om jullie zo goed mogelijk te ondersteunen geven wij jullie hieronder een aantal tips hoe je met onze apps kinderen vanuit huis betrekt bij het onderwijs. Daarnaast bieden wij het portfolio tot 1 juli 2020 kosteloos aan. Zo kun je op eenvoudige wijze contact houden met je kinderen.

Tip 1: Ouders uitnodigen voor de school app

Door de huidige situatie met het Corona Virus biedt Social Schools biedt de mogelijkheid om de School App tot 1 juli kosteloos in gebruik te nemen. We weten en zien hoe belangrijk het is om eenvoudig en laagdrempelig met ouders en kinderen in contact te zijn in deze tijd.

Ga naar de pagina Start gratis met Social Schools om de School App op te starten.

Tip 2: Kinderen toevoegen aan de School App

Het is mogelijk om kinderen toegang te geven tot de School App. Normaal wordt dit vooral gebruikt voor de leerlingenraad, plusklassen of het doorgeven van huiswerk. Nu zou je dit ook kunnen gebruiken om jouw kinderen die thuis moeten blijven te betrekken bij het onderwijs.

Lees in het artikel Leerlingen uitnodigen via hun ouders hoe je kinderen kan uitnodigen via een e-mail die bij de ouders terecht komt.

Tip 3: Het portfolio gebruiken

Met het portfolio kan je eenvoudig kinderen thuis aan het werk zetten met opdrachten, individuele- en groepsdoelen. De kinderen krijgen een persoonlijke tijdlijn waar ze hun voortgang kunnen delen met jou en hun ouders/verzorgers.

Om jouw school te ondersteunen hebben wij het portfolio voor alle Social Schools gebruikers aangezet. Gezien de bijzondere situatie bieden wij het portfolio tot 1 juli 2020 kosteloos aan. Zo kun je op eenvoudige wijze contact houden met je kinderen. 

Lees in het artikel Aan de slag met het portfolio hoe je aan de slag kan gaan met het portfolio.

1 Comment