Wat zijn de belangrijkste overwegingen van ouders om te kiezen voor een school? Waar voorheen de reisafstand en de godsdienst belangrijk werden gevonden, draait het nu veel meer om de reputatie, de sfeer en de betrokkenheid. Ouders willen het beste onderwijs voor hun kind en zullen overtuigd moeten worden om voor jouw school te kiezen.

Het eerste contact voor ouders met een school is veelal de website. Je website is dus echt je online visitekaartje en maakt het mogelijk om ouders te enthousiasmeren voor je school. Bij het openen van de website wordt er direct al een beeld gevormd, daarna wordt er gezocht naar relevante informatie en wordt besloten of de school aantrekkelijk genoeg is.

Hoe zorg je voor een verpletterende eerste online indruk?

1. Overbrengen schoolsfeer

Maak gebruik van je huisstijlkleuren, plaats vrolijke en educatieve foto’s van leerlingen en zorg voor een korte introductievideo met bij voorkeur wat ouders aan het woord. Creëer een persoonlijke uitstraling door het plaatsen van foto’s van je schoolteam.

2. Pakkende uitleg van identiteit

Geef kort en krachtig aan waar jullie voor staan, wat jullie bieden en wat jullie betekenen voor de leerlingen en hun ouders. Eigenaarschap, talentontwikkeling, 21-eeuwse vaardigheden, mediawijsheid en leerlijnen zijn op dit moment belangrijke pijlers. 

“Op onze school zijn we nieuwsgierig naar wie de ander is, staan we open voor andere ideeën en gaan we met elkaar in gesprek over wat we nog niet begrijpen.”

“Wij stimuleren onze leerlingen het lef te hebben om uitdagingen aan te gaan, creatieve oplossingen te vinden en optimistisch in het leven te staan.”

3. Aanvraag kennismakingsgesprek en rondleiding

Zorg ervoor dat in de menustructuur duidelijk is waar de informatie staat voor ‘nieuwe ouders’. Je bevestigt dat de keuze voor een basisschool belangrijk is en maakt het aanvragen van een kennismakingsgesprek of rondleiding laagdrempelig:

“Tijdens een kennismakingsgesprek leggen we graag uit hoe wij onze onderwijsvisie vorm geven, nemen we praktische zaken door en beantwoorden we uw vragen. Natuurlijk geven we ook een rondleiding door het schoolgebouw. Het zien van onze ruimtes en leerlingen en het zelf ervaren van de sfeer, zorgen ervoor dat u de juiste schoolkeuze kunt maken. We heten u van harte welkom”

4. Aanmeldmogelijkheid

Bied de mogelijkheid aan ouders om hun kind online aan te melden. Het liefst met een digitaal aanmeldformulier, anders via het contactformulier. Zorg er ook voor dat ouders weten wat ze kunnen verwachten en wat de verdere procedure is. 

Met een website ben je in staat om het keuzeproces te beïnvloeden. Zorg ervoor dat ouders zich welkom voelen, snel de juiste informatie vinden en een afspraak inplannen voor een persoonlijk gesprek. 

Meer weten over onze websites en het aanspreken van potentiële ouders? Wij vertellen er graag meer over! 

1 Comment