Contact opnemen met sales Blog - Social Schools

Deze vraag krijgen we veel terug van scholen. Daarom geven we in dit blog een aantal redenen waarom Social Schools voor scholen een betere oplossing kan zijn dan een open social media platform. 

De school is eigenaar

Een Social media platform is een gratis en open platform. Iedereen op het platform is in principe te gast en het platform is de baas, daar teken je voor. Op Social Schools ben jij als school de baas en de ouders en kinderen zijn je gasten. Dat is een hele andere dynamiek. 

Data eigendom

Het gebruik van Facebook, Twitter en whatsapp zijn gratis, hun doelstellingen zijn echter commercieel. Kortom, jij bent geen klant, maar het product.  In de Facebook voorwaarden staat letterlijk dat zij jouw data mogen gebruiken voor reclame en commerciële doeleinden.

Social Schools is een veilig en afgesloten platform. De data is eigendom van de school, zonder reclames of anders tricks. Alleen toegankelijk voor ouders die uitgenodigd worden door de school.

Overzicht en beheer

Berichten wijzigen of verwijderen van anderen kan niet op Facebook op WhatsApp. Wat door iemand anders wordt geplaatst staat op het wereldwijde web. Eigen berichten kun je wel  verwijderen van je eigen tijdlijn, maar zijn ze al gedeeld door een ander, dan blijft het bericht daar zichtbaar. Met Social Schools kan je berichten verwijderen of wijzigen. Weg van de tijdlijn betekent dat het bericht voor niemand meer zichtbaar is. Verder kan je de rechteninstellingen aanpassen van de gebruikers. 

Volledige school organisatie in 1 omgeving

Facebook, twitter, whatsapp zijn niet ontwikkeld voor formele schoolcommunicatie. Je kunt de omgevingen dan ook onmogelijk inrichten zoals jij het graag zou willen. Uiteindelijk is het of 1 algemene groep waar alle informatie in wordt geplaatst of allemaal losse groepen die niet met elkaar in verbinding staan. Met Social Schools kan dit wel. We werken volgens een hyrarchisch systeem. De hoofdgroep staat bovenaan, dat is vaak de groep waar algemeen nieuws wordt geplaatst voor de volledige school. Daaronder vallen de klassen of subgroepen, Ouders lezen altijd al het nieuws uit de hoofdgroep en het nieuws uit de groepen waar ze lid van zijn. Als beheerder heb je een totaaloverzicht van alle groepen. 

Formeel en leidend

Facebook, whatsapp en twitter werken goed, je bereikt ouders en ze vinden het prettig. Het enige nadeel is dat het niet te gebruiken is als formele communicatie tool. Niet iedereen gebruikt Facebook, twitter of whatsapp en je hebt de omgevingen niet in eigen beheer. Met Social Schools kan dit wel. Het heeft de kracht van een Social media platform waar je als school zelf aan de knoppen draait. Verder begeleid en adviseert Social Schools in het voeren van intern beleid en richting de ouders. We delen onze ervaringen graag met nieuwe scholen. Ook bieden wij scholen de mogelijkheid hun ervaringen te delen in een feedback groep welke gewoon inzichtelijk is in de eigen Social Schools omgeving. 

Veilig en afgesloten

Het grootste nadeel van het gebruik van een social media kanaal is dat iedere ouder en leerling zelf een profiel aan moet maken welke de school niet in beheer heeft. Ten eerste kun je als school van ouders niet verwachten dat zij hun kind toe staan gegevens te delen via een openbaar kanaal (Facebook vereist bijvoorbeeld dat je je eigen naam gebruikt), ten tweede geef je leerlingen hiermee toegang tot het volledige social media kanaal, waar je als ouder en als school geen zicht op hebt. Social Schools is veilig; bereikbaar via Internet, maar met de login die ouders en leerlingen van school krijgen, moet ingelogd worden om het communicatieplatform te kunnen betreden. Door de groepen structuur kun je als school volledig bepalen wie tot welke groep toegang krijgt. De informatie blijft ook binnen de school, want op de publicatie optie naar de website en of Facebook of Twitter na (alleen beschikbaar voor Managers van een groep), gaat er geen informatie naar buiten.

Zelf ervaren?

Schrijf jouw school in voor een webinar specifiek gericht op jouw school en wij laten in 20 minuten zien wat Social Schools voor jouw school kan betekenen. 

Naam *
Naam