Contact opnemen met sales Blog - Social Schools

Waarom Social Schools Seminars?

We zijn trots en vereerd dat Social Schools een kennis-partnership is aangegaan met Dr. Eddie Denessen, associate professor aan het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen. 

We zijn trots en vereerd dat Social Schools een kennis-partnership is aangegaan met Dr. Eddie Denessen, associate professor aan het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Het seminar schoolcommunicatie en ouderbetrokkenheid is het eerste seminar in een geplande reeks van 4. Bert van 't Land, mede eigenaar Social Schools: “Omdat veel scholen en ouders in Nederland Social Schools gebruiken leren we veel over schoolcommunicatie en ouderbetrokkenheid. Ons partnernetwerk met kennispartijen breidt zich ook steeds verder uit. Daarom hebben we Social Schools Seminars georganiseerd. We zien het als een middel om de verzamelde kennis terug te geven aan de scholen. 

Via deze weg willen we ook 'Rever interieur' en met name Jan Torn en Hester Nagel bedanken voor de inspirerende locatie, het heerlijke eten, service en de rondleiding!

Gevarieerd sprekers aanbod 

Bekijk hier de sheets van de 4 presentaties. 

Eddie Denessen, associate professor ouderbetrokkenheid

Hij heeft uit zijn reviewstudie: ‘leraren en ouderbetrokkenheid’ de 8 beste tips voor oudercommunicatie samengesteld. De tips werden toegelicht tijdens het seminar. Alle gasten kregen ook een poster mee met de 8 tips.

We zijn Dr. Eddie Denessen dankbaar voor zijn bijdrage. We hopen dat we door deze samenwerking kunnen bijdragen aan het verbeteren van de oudercommunicatie op basisscholen.

Via de volgende link kan je 8 tips van Eddie Denessen gratis downloaden: http://www.socialschools.nl/tips-oudercommunicatie

Judith Ceton,  communicatie adviseur KSU Utrecht

Na de 8 tips van dr. Eddie Denessen vertelde Judith Ceton over haar rol als communicatieadviseur binnen KSU Utrecht. Ze had een gestructureerd verhaal over de interne en externe communicatiestrategie. Ook deelde haar ervaringen over hoe zij in 1 jaar samen met Social Schools de 26 scholen van de KSU voorzag van een nieuwe website en communicatieportaal.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hier de website van de paulusschool: www.ksu-paulusschool.nl

Ivo Wouters, Trainer en adviseur Social Schools

Met veel enthousiasme nam Ivo het stokje over van Judith. Hij hield een krachtig betoog over de nieuwe rol van de leraar in combinatie met mediawijsheid en ouderbetrokkenheid. Begeleiding en training is hierin bijna een 'must', zeker als het gaat om schoolbrede afspraken. Het is daarnaast toch ook fijn als hen geleerd wordt goed te schrijven over de kinderen, of hoe zij foto's en video's kunnen maken? Dit zal hen helpen goede communicatie richting ouders te verzorgen. 

Huig Ouwehand, Directeur Cloudwise

Huig gaf een praktische presentatie over de mogelijkheden die Cloudwise. Het is belangrijk dat je als school de juiste voorwaarden schept voor het team om online te werken. Snel internet, werken in de cloud en een voordelige chromebook zijn daarbij essentieel.

Worden er meer Seminars georganiseerd? 

Het volgende seminar staat gepland op 20 april van 16u. tot 18u. op de locatie Seats2meet Utrecht CS. Voor meer informatie en inschrijven zie Social Schools Seminars

 

Direct aanmelden 

Naam *
Naam