Contact opnemen met sales Blog - Social Schools

Social Schools staat voor simpele, effectieve en tijdbesparende communicatie voor basisscholen. Hoe? Onder andere door onze multichannel aanpak. 

Wat is multichannel? 

“De ouder en leraar kan kiezen voor een kanaal dat het beste bij hem past om zich te laten informeren of om te communiceren.”

"De communicatie vindt plaats via verschillende kanalen met 1 platform als basis."

Zo zorgen we ervoor dat iedereen bereikt wordt vanuit 1 communicatieplatform. Een ding is belangrijk, papier of de postduif worden gebruikt ter ondersteuning. Alle communicatie gaat zoveel mogelijk digitaal. Zo ga je als school mee met de tijd en draag je bij aan een beter milieu. 

Welke communicatie is belangrijk voor een school?  

Dat is het uitgangspunt binnen Social Schools. Wij onderscheiden 2 belangrijke vormen van communicatie voor een school namelijk: 

Interne communicatie:

 1. Social Schools (intern) 
 2. Nieuwsbrief (intern)  
 3. Mail (intern)  

Intern communicatie heeft als doel de betrokkenen bij een school te informeren over de ontwikkelingen in en rondom de school en het kind. 

Externe communicatie:

 1. Website (extern)  
 2. Twitter (extern)
 3. Facebook (extern)

Externe communicatie heeft als doel de school positief te profileren en te promoten richting ouders die op zoek zijn naar een nieuwe school voor hun kroost. 

De basis bestaat uit 1 bericht

De basis is het plaatsen van 1 bericht in Social Schools. Dit bericht kan geplaatst worden met je smartphone. In een paar klikken heb je een bericht gedeeld met de ouders. Dit ene bericht is de basis om de verschillende communicatiekanalen waar de school mee werkt te updaten: 

 1. Social Schools ouderportaal (intern) 
 2. Nieuwsbrief (intern)  
 3. Mail (intern)  
 4. Website (extern)  
 5. Twitter (extern)
 6. Facebook (extern)

Het updaten van deze kanalen gaat automatisch, gebaseerd op je voorkeursinstellingen of door het uitvoeren van een handeling. 

Korte toelichting op de functionaliteiten voor interne communicatie

Social Schools ouderportaal

Met Social Schools bouw je een eigen schoolcommunity waar alle leden van de school lid van zijn. De basis van de community bestaat uit de schoolgroep (hoofdgroep) en daaronder alle klassen. Als ouder ben je altijd lid van de hoofdgroep (hier wordt algemeen schoolnieuws geplaatst) en lid van de klassen (hier wordt specifiek nieuws uit de klas geplaatst). Voor een overzicht van alle functionaliteiten kijk hier:  

Nieuwsbrief

Iedere week wordt er volledig automatisch op zaterdag een nieuwsbrief verstuurd naar de ouders. In deze nieuwsbrief lezen ouders alle berichten die er afgelopen week gedeeld zijn in Social Schools en een overzicht van de evenementen die komende week plaatsvinden. Stel dat ouders tijdens de week de school app niet goed hebben bekeken is de nieuwsbrief een mooie reminder. 

Mail

Ouders kunnen ervoor kiezen om via de mobiele app of via de mail op de hoogte te worden gehouden. Dit houdt in dat ouders een mail ontvangen zodra er een bericht in Social Schools wordt geplaatst. 

Pushberichten

Bij belangrijke berichten kan er een spoedbericht worden verstuurd. Dit houdt in dat het bericht als een bushbericht naar de smartphone wordt verstuurd maar ook als een mail. (niet alle ouders hebben een smartphone en zo wordt toch iedereen bereikt) 

Korte toelichting op de verschillende functionaliteiten rondom externe communicatie

Koppeling schoolwebsite

Een bericht wat geplaatst is in Social Schools kan ook gedeeld worden op de schoolwebsite. Dit kan met 1 simpele druk op de knop. Niet iedereen in de school kan natuurlijk zomaar berichten plaatsen op de schoolwebsite. Dit kan alleen gedaan worden door de schoolmanager.

Koppeling twitter en bnk Facebook

Aan Social Schools kan je een twitter account koppelen. Zo kan je berichten ook met 1 druk op de knop plaatsen op je twitter account. Binnenkort komt er ook een Facebook koppeling aan. 

Uitgangspunten Social Schools binnen de oudercommunicatie 

Eenvoud

Alles wat we ontwikkelen binnen Social Schools moet eenvoudig zijn. Iedereen moet ermee kunnen werken. Aangezien je binnen een school en een ouderpopulatie grote diversiteit hebt in digitale vaardigheid is dit essentieel. 

Tijdbesparend en effectief

Oudercommunicatie hoeft niet veel tijd te kosten. Door met Social Schools te werken weet iedereen binnen de school waar die aan toe is en wat er van hem / haar wordt verwacht.